Conserveringsmiddelen

Om voeding langer goed te houden worden er vaak conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Is dit schadelijk voor je? En wat zijn E-nummers eigenlijk? Een uitleg.

Conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat producten langer houdbaar zijn en de smaak, geur en kleur langer goed blijft. De toegestane conserveringsmiddelen in Europa worden ook wel E-nummers genoemd.

Wat zijn E-nummers precies? En waarom zitten er ook E-nummers in de eiwitrijke producten van Boost Buddies? Ontdek de antwoorden.

Ik krijg een kick van BoostBuddies!

Wat zijn E-nummers?

E-nummers zijn in de basis niet slecht voor je. E-nummers zijn gecontroleerde hulpstoffen die toegevoegd worden aan producten. Ze zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Er zijn 350 soorten E-nummers op de markt met allemaal hun eigen specifieke functie.

Mariska: “Vitamine C is ook een E-nummer bijvoorbeeld. E-nummers zijn in principe niet schadelijk voor je. Het is pas gevaarlijk bij een enorme inname. Dat komt niet snel voor en zeker niet bij iemand met ondervoeding.”

E-nummers zijn er om ons te beschermen tegen schadelijke stoffen die fabrikanten kunnen toevoegen. Eigenlijk zijn het juiste goede stoffen. Het geeft aan dat producten die we kopen veilig zijn en producenten niet zomaar alles in producten kunnen verwerken. Alle E-nummers die worden toegevoegd zijn door de Europese Unie goedgekeurd.

Waarom zitten er E-nummers in Boost Buddies?

In veel producten van Boost Buddies zitten ook conserveringsmiddelen en andere E-nummers. Dit is nodig om de producten langer houdbaar te maken en ook om de smaak, geur, kleur en textuur goed houden. Daardoor kun jij genieten van de volle smaak van jouw favoriete Boost Buddies.

Boost Buddies zijn er om jou te voorzien van je dagelijkse Boost aan eiwitten. Eiwitverrijkte producten bevatten vaak E-nummers om de samenstelling van het product goed te houden. Zo krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Yes! Ik wordt er blij van!
Zow! Ik ben blij met BoostBuddies!

Extra eiwitten nodig?

Gemiddeld heb je elke dag 0,8 tot 1 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Bij ziekte of ondervoeding heb je elke dag 1,2 tot 1,5 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht.

Tip
Overleg altijd met je behandelend arts, diëtist of andere zorgprofessional wat voor jou de ideale hoeveelheid eiwit is.

Om ervoor te zorgen dat jij (of iemand die je kent) voldoende eiwitten binnenkrijgt, kun je eiwitrijke producten kopen. Er zijn allerlei producten op de markt waar extra eiwitten in zitten, zoals snacks, desserts en proteïne drinks.

“Boost Buddies maakt eten weer aantrekkelijk.”

Tip
De producten van Boost Buddies bevatten extra eiwitten en zijn nog lekker ook! Heb jij ze al geprobeerd? Bestel een proefpakket of ga naar de shop.

Zow! Ik spring weer dankzij BoostBuddies!

Ready, set, ... Boost!

Heb je vragen over Boost Buddies? We staan voor je klaar! Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen. Wil je ons assortiment bekijken met eiwitrijke producten? Ga dan naar de shop en ontdek jouw Boost Buddies!