Waarom suiker?

Suiker is een essentiële brandstof voor je lichaam. Daarnaast is suiker heel belangrijk voor de smaak van producten. Zeker bij eiwitverrijkte producten is suiker geen overbodige luxe.

Suiker is een enkelvoudig koolhydraat. Waarom zit er suiker in veel producten van Boost Buddies? Twee belangrijke redenen én een uitleg door expert Mariska Dute, (sport)diëtist en voedingsdeskundige.

Ik krijg een kick van BoostBuddies!

Waarom zit er suiker in Boost Buddies?

Boost Buddies zijn producten met extra eiwitten. Vaak zitten er ook suikers in deze eiwitverrijkte producten. Waarom? Twee belangrijke redenen:

1. Voor de smaak

Er zit suiker in onze producten, omdat het vooral ook lekker moet zijn. Producten van Boost Buddies zijn bedoeld voor mensen die extra eiwitten nodig hebben. Vaak gaat het om personen die een verminderde eetlust hebben of aan moeten sterken.

Om te voorkomen dat iemand na één hapje of slokje al klaar is, is de smaak cruciaal. “Er kan nog zoveel eiwit in zitten, als het niet lekker is eet je het niet”, weet Lars Siahaija, oprichter van Boost Buddies. “Daarom is smaak zo belangrijk.”

Extra eiwitten aan een product toevoegen is vaak nadelig voor de smaak. Eiwit smaakt bitter. Om een product toch een aangename smaak te geven, worden er vaak suikers aan toegevoegd om het zoet te maken.

Mariska: “Met koolhydraten en vetten kun je de smaak maskeren. Daarom zitten er in veel eiwitverrijkte producten ook koolhydraten (suikers) en vetten.”

2. Als extra brandstof

Je lichaam kan niet zonder suiker als brandstof. Suikers zijn in feite enkelvoudige koolhydraten. Die heb je ook nodig. Anders gaat je lichaam eiwit verbranden als brandstof, terwijl je eiwit juist nodig hebt als bouwstof. Eiwit en suiker is dus een goede combinatie.

Mariska: “Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn de drie macrovoedingsstoffen in ons voedingspatroon. Je hebt ze alle drie nodig. Waaronder dus ook enkelvoudige koolhydraten: suikers.”

Bij iemand die ondervoed is, is het belangrijk om zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen die energie geven. Dat veel suiker slecht is voor je gezondheid, is vaak nog niet aan de orde bij deze doelgroep.

Mariska: “Je kunt beter normale suikers eten of drinken, in plaats van zoetstoffen en nep-suikers. Die zijn minder goed voor je lichaam.”

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat iemand verder nog eet. Het gaat om de totaalvoeding. Enkele producten met wat meer suiker zijn niet slecht voor je.

Mariska: “Het gaat om de variatie. Door gevarieerd te eten krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.”

Yes! Ik wordt er blij van!
Zow! Ik ben blij met BoostBuddies!

Extra eiwit nodig?

Mensen die lijden aan ondervoeding hebben extra eiwit nodig. Ook sporters, senioren vegetariërs en veganisten hebben een verhoogde behoefte aan eiwit. Daarnaast hebben personen die ziek zijn of herstellende zijn extra eiwitten nodig.

  • Gemiddeld heb je elke dag 0,8 tot 1 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht.
  • Bij ziekte of ondervoeding heb je elke dag 1,2 tot 1,5 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht.
  • Bij een plantaardig dieet heb je gemiddeld 1,2 tot 1,3 gram eiwit nodig per kilogram lichaamsgewicht.

Tip
Overleg altijd met je behandelend arts, diëtist of andere zorgprofessional wat voor jou de ideale hoeveelheid eiwit is.

Om ervoor te zorgen dat jij (of iemand die je kent) voldoende eiwitten binnenkrijgt, kun je eiwitrijke producten kopen. Er zijn allerlei producten op de markt waar extra eiwitten in zitten, zoals snacks, desserts en proteïne drinks.

“Boost Buddies maakt eten weer aantrekkelijk.”

Tip
De producten van Boost Buddies bevatten extra eiwitten en zijn nog lekker ook! Heb jij ze al geprobeerd? Bestel een proefpakket of ga naar de shop.

Zow! Ik spring weer dankzij BoostBuddies!

Ready, set, ... Boost!

Heb je vragen over Boost Buddies? We staan voor je klaar! Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen. Wil je ons assortiment bekijken met eiwitrijke producten? Ga dan naar de shop en ontdek jouw Boost Buddies!