De smaak van Boost Buddies

‘Het moet wel lekker zijn’ is het uitgangspunt van Boost Buddies. Hoe belangrijk is smaak in eiwitverrijkte producten? We vroegen het aan diëtist en voedingskundige Mariska Dute.

“Een goede smaak is net zo belangrijk als de hoeveelheid eiwitten, anders zullen mensen het product niet eten of drinken”, weet Mariska. “Zeker als iemand weinig eetlust heeft, is een goede smaak heel belangrijk.”

“Ook bij personen die een verminderd smaakvermogen hebben, bijvoorbeeld door chemotherapie, is een lekkere smaak cruciaal.”

“Een voedingsmiddel valt of staat met de smaak. De meeste mensen weten niet precies hoeveel voedingsstoffen ze nodig hebben. Een consument oordeelt eerder op smaak dan op de voedingswaarde.”

Ik krijg een kick van BoostBuddies!

Van bitter naar zoet

De extra eiwitten in een product hebben effect op de smaak. Eiwitten smaken bitter. Om een product toch een aangename smaak te geven, worden er vaak suikers of zoetstoffen aan toegevoegd om het zoet te maken.

Om te voorkomen dat iemand na één hapje of slokje al klaar is, is de smaak cruciaal. “Er kan nog zoveel eiwit in zitten, als het niet lekker is dan eet je het niet”, weet Lars Siahaija, oprichter van Boost Buddies. “Daarom is smaak zo belangrijk.”

Er zit suiker in onze producten, omdat het vooral ook lekker moet zijn. Boost Buddies zijn bedoeld voor mensen die extra eiwitten nodig hebben. Vaak gaat het om personen die een verminderde eetlust hebben of aan moeten sterken.

Meer eiwitten en nog lekker ook!

Met koolhydraten en vetten kun je de smaak maskeren. Daarom zitten er in veel eiwitverrijkte producten ook enkelvoudige koolhydraten (suikers) en vetten.

Mariska: “Of eiwitverrijkt eten en drinken lekker kan zijn? Ja, dat kan zeker. Ik heb al veel eiwitverrijkte producten geproefd die echt lekker zijn. De bouwsteentjes zijn bijvoorbeeld heerlijk. Die kan ik de hele dag wel eten.”

Proef het zelf!

De producten van Boost Buddies bevatten extra eiwitten en zijn nog lekker ook! Heb jij ze al geprobeerd? Bestel een proefpakket of ga naar de shop.

Boostbuddies bouwsteentjes
Zow! Ik ben blij met BoostBuddies!

Extra eiwitten nodig?

Gemiddeld heb je elke dag 0,8 tot 1 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Bij ziekte of ondervoeding heb je elke dag 1,2 tot 1,5 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht.

Tip
Overleg altijd met je behandelend arts, diëtist of andere zorgprofessional wat voor jou de ideale hoeveelheid eiwit is.

Om ervoor te zorgen dat jij (of iemand die je kent) voldoende eiwitten binnenkrijgt, kun je eiwitrijke producten kopen. Er zijn allerlei producten op de markt waar extra eiwitten in zitten, zoals snacks, desserts en proteïne drinks.

“Boost Buddies maakt eten weer aantrekkelijk.”

Zow! Ik spring weer dankzij BoostBuddies!

Ready, set, ... Boost!

Heb je vragen over Boost Buddies? We staan voor je klaar! Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen. Wil je ons assortiment bekijken met eiwitrijke producten? Ga dan naar de shop en ontdek jouw Boost Buddies!